Tallinn Horse Show, osa 1

Otin paljon kuvia, mutta harmillisesti ne on tietokoneelta katottuna ihan suttusia eikä näin ollen oikein julkaisukelpoisia. 🙁 

Tallinnan Horse Show on nyt taputeltu ja tälläkään kertaa ei tuottanut pettymystä! Niin mielettömän lämminhenkinen tapahtuma, kaikkia kannustetaan loppuun saakka kotimaata tai virhepisteitä huomioimatta.
Korvat meinasi mennä lukkoon kun virolaiset pääsivät puhtaasti maaliin. Samanlaisia taputuksia ja kiljahduksia en oo muissa Horse Showssa kuullut.

Expo on pienempi kuin esimerkiksi HIHSissä, mutta sieltä varmasti löytyy halvalla jokaiselle jotakin. Tänä vuonna en onneksi lähtenyt kovin isolla budjetilla liikkeellä ja rehellisesti sanoen minulla on kaikki mitä tarvitsen. Ostoksista on tulossa ihan oma postauksensa, joten jätän vielä salaisuudeksi että mitä ostin.

Itse asiaan.. Lähdimme reissuun kolmen Playsson.netin junnutiimiläisen ja kahden aikuisbloggaajan kanssa. Virossa meitä odotti myös kaksi virolaista bloggaajaa. Myös Anni sai lähteä mukaan, vaikka hällä ei blogia olekkaan. 😀
Saimme isäni Kian lainaan, oli huomattavasti mukavampi ja rennompi lähteä noin uuden auton kanssa liikkeelle. Eihän meidänkään Volvossa mitään rikki ole, mutta kyllä se tuppaa olemaan jo vanha ja paljon ajettu. Todennäköisemmin siis jää tielle kun tuo uusi Kia.

Lähdimme Ypäjältä torstai aamupäivällä. Hoidin ensin tallin ja Penina oli aamun myymälällä. Meidän uusi työntekijä tuli myymälälle vaihdossa Peninan tilalle ja pärjäsikin koko viikonlopun hyvin. Laatu Anskun kanssa olivat siivonneet vielä myymälän taukotilankin.
Pasilassa oltiin kolmen pintaan, mistä noukittiin junnut. Siitä se hauskuus alkoikin, pääsimme hetken matkaa eteenpäin ja viimeiset 500 metriä me matkattiin tunnin verran. Niin pahat ruuhkat ja tietyömaat. Emme aivan kerenneet laivaamme, joten jouduimme soittelemaan asiakaspalveluun. Penina sai meidät siirrettyä meidät 19:30 laivaan. Parkkeerasimme verkkokauppa.comin liikkeen viereen ja pyörimme siellä jonkun aikaa, käytiin kahvilla siinä yläkerrassa olevassa kahvilassa.
Päästiin lopulta laivaan ja siellä keikuttiin se 2,5h. Kulutettiin aikaa niinkuin me aina. Juotiin kahvia, käytiin taxfreessa, pelattiin pelikoneella ja otetiin pari erää ilmakiekkoa.
Ajatuksena oli käydä katsomassa Saku Suurhallin meininkiä vielä, mutta ei siellä ollut kuin Kur-ohjelmien soundcheckit, joten suunnattiin suoraan hotellille.

Majoituttiin Viru-hotellissa (Eestin ratsastajaliitto järjestänyt) ja vaikka monet sitä hotellia tuntuu karttavan, niin ite kyllä tykkäsin kovastikkin! Meidän huone oli tilava, kylpyhuone vielä tilavampi ja siellä oli kylpyamme! Sänky törkeen pehmeä. Hintaan kuului myös hyvä ja maittava aamupala, joten majoituksemme oli naurettavan halpa!

Pe-su aamuina oli aina ensimmäisenä Viron omat amateur tour -luokat, joten ei pidetty turhaan kiirettä hallille. Luokissa kun ratsasti siis pääsääntöisesti meille tuntemattomia virolaisia lapsia.
Perjantaina katsottiin paljon esteitä ja muutama kouluohjelma. Erityisen kiinnostunut olin (niinkuin aina) nuorten hevosten luokista ja suomalaisetkin hyppäsivät niitä mukavan paljon, ainakin John Antell ja Rosa Mäkelä.
Lauantaina katsoimme taas nuorten hevosten luokat ja Six barin. Tähän ei ollut kukaan suomalainen uskaltautunut. Koulupuolella oli Kur-ohjelmia, joita oli kiva katsoa kun niissä on aina se ratsastajan ja hänen valmentajansa luovuus mukana. Ja luokan voitti Upea Dina Ellermann!
Katsoimme toki muitakin luokkia ja varsinkin suomalaisten suoritukset. Kävimme kuitenkin enemmän myös expon puolella ja kävimme ostamassa tuliaisia Rocca Al Maresta. Käytiin tuolla myös syömässä kaikkina päivinä, kaksi kertaa kiinalaisessa ja kerran italialaisessa.
Sunnuntaina oli kohokohtana Grand Prix, suomalaisista mukana oli Susanna Granroth, John Antell, Sanna Backlund, Elena Merivirta, Janna Jensen ja Julia Engblom. Mieletön kattaus! Listan ensimmäinen sijoittui parhaiten.

Hippasen ennen GP:n loppua lähdimme valumaan autolle päin, matkan varrelta ostettiin vielä parit tuliaiset.

Related posts

Leave a Comment

*